المكونات: كيلو ملوخيه خضراء
راس ثوم
كسبره ناعمه
2 طماطم
بصله
ملح وفلفل
شوربه فراخ او لحم
رشه كربوناته
طريقة التحضير:- تغسل الملوخيه ونتركها تجف ثم تقطف وتفرم ونضع عليها رشه كربوناته ونضعها جانبا.
- نقوم بعمل التحديفه نضرب البصله والطماطم وفصيين ثوم وعليهم معلقه صغيره كسبره ورشه كمون وملج وفلفل فى الخلاط ثم نضعهم على النار حتى الغليان.
- نضع الشوربه بمقدار الطماطمتين حتى لا تكون خفيفه عند الغلى نضع الملوخيه وكلما كانت ثقيله نزود شوربه حتى تصير معقوله وتغلى غلوتين ننزعها من النار.
- نجيب طاسه فيها معلقه سمن ونضع باقى التوم ومعلقه كبيره كسبره ناعمه ويحمروا ثم نضعهم على الملوخيه ومننساش الشهقه وبردوا مننساش المقوله ملحك سكرك اللى ياكلك يشكرك وكلوا احلى ملوخيه وادعولى.